Koostisosad
-
Pirn4 tk
-
Valge kuiv vein5 dl
-
Rafineerimata roosuhkur1 dl
-
Vanillikaun1 tk
-
Ingver1 viil (-u)
-
Tähtaniis2 tk
-
Kardemon3 tk
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Ühest küljest luksuslik ja teisalt imelihtsa valmistuskäiguga magustoit sobib hästi lõpetama pidulikumat söömaaega. Jõuluvürtsid aitavad sättida pirni aastalõpumeeleoludele sobivasse maitsetasakaalu. Valge veini asemel võid kasutada punast või katsetada hõõgveiniga. Viimast kasutades ole suhkru lisamisel ettevaatlik, sest hõõgveinid on naturaalsetest veinidest magusamad. Serveerides võid juurde pakkuda vanillijäätist, vahukoort või mascarpone-vahtu.
Koori pirnid, aga jäta vars külge
Et pirn püsti seisaks, lõika vajaduse korral ära selle alumine osa
Kuumuta potis vein koos suhkru, vanillikaunast kraabitud seemnete ja vanillikauna, ingveri, tähtaniisi ning kardemoniga kuni keemiseni
Tõsta sinna sisse pirnid, alanda temperatuuri ja lase vaiksel kuumusel rahulikult keeda. Pirnid peaksid olema vedelikuga kaetud, seega lisa vajaduse korral veini või vett
Aeg-ajalt keera pirnidel teine pool
Keeda umbkaudu 25 minutit kuni pirnid on pehmed
Tõsta puuviljad potist välja
Keeda vedelikku kokku umbes poole võrra, et tekiks siirupine kaste
Eemalda potist ingver ja vanillikaun
Serveerides tõsta taldrikule või magustoidupokaali igale sööjale üks pirn ja nirista juurde siirupit
Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga.
Alkohol võib kahjustada teie tervist.