Üleküpsetatud lamesaiad Mehhiko stiilis

  • Küpsetusaeg: 20min
  • Lihtne
Üleküpsetatud lamesaiad Mehhiko stiilis
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

  • Veisehakkliha
     300 g
  • Oliiviõli
     1 spl
  • Taco maitseainesegu
     15 g
  • Lamesai / Tortilja
     2 tk
  • Riivjuust
     8 g

Salat

  • Punane kapsas
     0.25 tk
  • Porgand
     2 tk
  • Veini äädikas
     1 tl
  • Oliiviõli
     1 spl
  • Sool
     

Kaste

  • Salsakaste
     1 dl
  • Hapukoor
     1 dl

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Eelmisel õhtul võib hakkliha juba ära praadida, salati valmis segada ja lapse jaoks külmkappi valmis panna. Nii pole tal vaja muud teha, kui koolist tulles saiad hakkliha ja riivjuustuga üle puistata, küpsetada, salat ja kastmed peale laotada ja kõht täis süüa. Tegu on üsna toeka roaga, nii et kogemuse kohaselt jagub kõhutäieks pooleks lõigatud valmisküpsetatud saiast. Ülejäänu jääb siis hilisemaks näksimiseks.

Prae hakkliha pannil õlis koos takomaitseainega pruuniks
Salat: lõika punane kapsas võimalikult õhukesteks ribadeks
Riivi porgand
Sega need omavahel, maitsesta õuna- või veiniäädika, oliiviõli ja soolaga
Tõsta lamesaiad või tortiljad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile
Laota peale praetud hakkliha ja puista üle riivjuustuga
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 5 minutit kuni juust on sulanud
Tõsta saiad ahjust välja taldrikule, kata salatiga, lisa kastmeks salsat ning hapukoort

Sarnased retseptid