Tume hapupiimaleib

  • Küpsetusaeg: 1h 30min
  • Keskmine
Tume hapupiimaleib

Koostisosad

  • Nisujahu
     370 g
  • Nisujahu täistera
     210 g
  • Rukkijahu jäme
     110 g
  • Sool
     1 tl
  • Päevalilleseemned
     100 g
  • Linaseemned
     100 g
  • Aprikoos kuivatatud
     100 g
  • Rosin
     100 g
  • Sarapuupähklid
     100 g
  • Hapupiim
     1 l
  • Söögisooda
     1.5 tl
  • Suhkrusiirup tume
     200 ml

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 2 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Tume hapupiimaleib on uskumatult maitsev ja üllatavalt lihtsasti valmiv vormileib. Leib saab mahlakuse hapupiimalt ning imelised aroomid lina- ja päevalilleseemnetelt, sarapuupähklitelt, aprikoosidelt ja rosinatelt.
Kuumuta ahi 175 °C-ni.

Sega kausis jahud, sool, päevalilleseemned, linaseemned, aprikoosid, rosinad ja pähklid. Pähkleid võib jämedalt hakkida või kasutada tervena.

Sega hapupiim hoolikalt söögisooda ja siirupiga. Lisa jahusegu ja sega väga õrnalt ühtlaseks paksuks tainaks.
Määri korralikult kaks 1,5-liitrist leivavormi (2 leiva jaoks) või kasuta vormis küpsetuspaberit. Täida vormid tainaga ja puista peale veidi jahu.

Küpseta pätse vormides ahju alumises osas u 1,5 tundi. Kui need muutuvad liiga tumedaks, kata fooliumiga. Proovi küpsust tikuga. Aseta pätsid restile rätiku alla ja jäta need vähemalt 5 tunniks seisma.

Sarnased retseptid

Tänavakoka grillburger

30min • Lihtne

Safraniga churro’d

45min • Keeruline