Florentiinid

  • Küpsetusaeg: 35min
  • Keskmine
Florentiinid

Koostisosad

  • Või
     60 g
  • Suhkur
     50 g
  • Vahukoor
     2 spl
  • Mandlilaastud
     40 g
  • Mandlid
     25 g
  • Marjad
     75 g
  • Nisujahu
     20 g
  • Šokolaad
     50 g

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 15 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Florentiinid on tuntud oma pisut nätske, kuid samas krõbeda tekstuuri poolest. Nende küpsiste sünnilugu ulatub 17. sajandisse, kui neid Prantsuse kuninglikus köögis küpsetati. Hea nipp on florentiine küpsetada muffinipannis, siis säilib nende ilus ümar kuju.

Keera ahi 180 kraadi peale soojenema.
Kata kaks suurt ahjuplaati küpsetuspaberiga.
Haki mandlid väiksemateks tükkideks, tükelda soovi korral ka kuivatatud marju puuvilju (nt jõhvikaid, kuldseid rosinaid) ja ingverit.
Pane pannile või ja suhkur ning kuumuta, kuni suhkur on sulanud.
Tõsta pann kuumalt pliidilt, kalla peale koor ja kõik ülejäänud ained ning sega läbi.
Tõsta küpsisesegu küpsetusplaadile ½ sl kaupa.
Jäta iga kuhja vahele umbes 3 cm tühja ruumi.
Küpseta 8 minutit ja lase jahtuda.
Eemalda siis spaatli abil pannilt.
Sulata šokolaad vesivannil ja kasta florentiinid šokolaadi sisse.
Aseta küpsetuspaberile tahkuma.

Sarnased retseptid

Kookosküpsised

30min • Lihtne
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja

Mesine müsli

30min • Lihtne
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja