Tomati-suvikõrvitsavorm

  • Küpsetusaeg: 45min
  • Lihtne
Tomati-suvikõrvitsavorm

Koostisosad

  • Tomat
     4 tk
  • Suvikõrvits
     1 tk
  • Juust
     100 g
  • Meresool
     
  • Pipar
     
  • Pune
     0.25 tl
  • Oliiviõli
     1 spl

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Tomati-suvikõrvitsavormiks on vaja leida enam-vähem sarnase läbimõõduga suvikõrvits ja tomatid, kuna neist lõigatud viilud saab siis vaheldumisi ahjuvormi laduda. Selle toidu valmistamine on vanema abil lastele jõukohane ja ühtlasi hea tähelepanu harjutus, kuna efektse tulemuse saavutamiseks peavad viilud olema laotud vormi täpselt vaheldumisi. Tomati-suvikõrvitsavorm on maitsev nii eraldiseisva toiduna kui ka sobilik grill-liha või kotlettide kõrvale.

Lõika suvikõrvits ja tomat õhukesteks viiludeks.
Tõsta suvikõrvitsaviilud kaussi, puista peale soola ja pipart ning lisa õli.
Sega viilud ühtlaselt õli ja maitseainetega kokku.
Võta umbes 24 cm läbimõõduga ümmargune (mitte lahtikäiv) ahjuvorm ning lao suvikõrvitsa- ja tomativiilud vaheldumisi ringiratast vormi.
Maitsesta kuivatatud punega, lisa veel veidi soola-pipart.
Tõsta vorm 180-kraadisesse ahju ja küpseta 20–25 minutit.
10 minutit enne valmimist lisa vormile ka juust. Selle toiduga haakub väga hästi päikesekuivatatud tomatitega maitsestatud ürdijuust, aga sobivad ka maitsestamata juustud.

Sarnased retseptid

Singi-juustukuklid

50min • Lihtne

Õunapirukas

1h 35min • Keskmine

Kapsasupp

45min • Keskmine
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja