Tomati bruschetta

  • Küpsetusaeg: 30min
  • Keskmine
Tomati bruschetta

Koostisosad

Saiakate

  • Tomat
     6 tk
  • Küüslauk
     3 küüs (-nt)
  • Basiilik
     1 tk
  • Äädikas
     1 spl
  • Oliiviõli
     3 spl
  • Riivjuust
     1 dl
  • Sool
     
  • Pipar
     

Röstsaiad

  • Baguette
     1 tk
  • Oliiviõli
     3 spl
  • Küüslauk
     1 küüs (-nt)

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 5 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Tomati bruschetta on Itaalia köögi suveklassika, sest nõuab heas küpsuses tomateid. Just suvisel tomatihooajal tasub neid mõnusaid suupisteid valmistada. Võid saia röstides saiale veel riivitud parmesani lisada, see annab saiale eriti mõnusa lisamaitse, mida suvemagusate tomatitega täiendada.

Valmista esmalt tomatikate. Selleks tükelda tomatid, kalla ära üleliigne eraldunud mahl ja tõsta kaussi.
Rebi või tükelda basiilikulehed.
Tõsta tomatite juurde.
Purusta või haki 2-3 küüslauguküünt ja sega küüslauk siis tomati-basiilikusegu juurde ja sega läbi.
Lisa segule ka palsamiveiniäädikas ja riivitud parmesan.
Sega läbi ja jäta võimalusel 15 minutiks tõmbama.
Kuumuta ahi 200 kraadini.
Lõika ca 1 cm paksused saiaviilud ja pintselda neid mõlemalt poolt oliiviõliga või püherda saiaviile oliiviõli sees.
Tõsta saiad küpsetuspaberga kaetud ahjuplaadile.
Tõsta saiad eelkuumutatud ahju ja rösti 5-10 minutit kuni saiad on kuldsed ja krõbedad.
Võta saiad ahjus välja, tõmba iga saia pind paar korda küüslauguga üle ja tõsta igale saiale lusikatäis tomatisegu.
Nirista peale veel oliiviõlli. Serveeri kohe, muidu vettivad saiad läbi.

Sarnased retseptid

Magusad mandlid

30min • Lihtne
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja

Mesine müsli

30min • Lihtne

Kookosküpsised

30min • Lihtne
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja