Terve ahjupart täidetud kapsaga

  • Küpsetusaeg: 3h 50min
  • Keskmine
Terve ahjupart täidetud kapsaga
Demo Kaev
Rimi peakokk

Koostisosad

  • Terve part
     1 tk
  • Hautatud hapukapsas
     200 g
  • Apelsin
     2 tk
  • Või
     120 g
  • BBQ kaste
     50 g
  • Petersell
     1 punt (-i)
  • Pipar
      maitse järgi
  • Sool
      maitse järgi

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Visuaalselt uhke ning maitselt täiuslik terve ahjupart on iga laua särav staar, mis meelitab kõigi tähelepanu. Terve pardi küpsetamine pole üldse niivõrd raske, kui see võib alguses tunduda. Proovi järele!

Puhasta part seest, puista sisse soola ja pipart. Määri korralikult terve pardi sisemus maitseainetega.

Lõika apelsinid pooleks ja suru pool apelsini pardi sisse. Lisa järgmisena 25 g võid ja paar oksa hakitud peterselli.
Järgmiseks lisa 100 g hautatud kapsast, siis poolik apelsin, 25g võid, siis teine 100g hautatud kapsas ja lõpuks hakitud petersell. Viimasena sulge ava pooliku apelsiniga nii, et kapsas ei pääseks küpsedes välja.
Ülejäänud toasoe või sega BBQ kastme ja viimase pooliku apelsini mahlaga. Hõõru part väljast korralikult seguga kokku ja maitsesta soolaga.
Aseta täidetud part suuremasse ahjuvormi ja pane ahju küpsema. Alguses keera temperatuur 220 kraadile ja küpseta nii 10 minutit.
Seejärel alanda temperatuuri 140 kraadini ja küpseta 2-3h, aegajalt parti vormis keerates ja leemega niisutades.
Sobib ideaalselt serveerida või koos ahjus küpsetatud köögiviljadega.

Sarnased retseptid

Demo Kaev
Rimi peakokk

Seene-karri supp

40min • Lihtne
Demo Kaev
Rimi peakokk