Tatraga täidetud karpkala

  • Küpsetusaeg: 1h
  • Keskmine
Tatraga täidetud karpkala
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

  • Karpkala
     2 tk
  • Tatar
     500 g
  • Sibulad
     2 tk
  • Hapukoor
     200 g
  • Sool
      maitse järgi
  • Pipar
      maitse järgi
  • Õli
      praadimiseks

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Kasvanduskaladest on karpkala konkurentsitu liider, teda kasvatatakse isegi enam kui lõhet ja forelli. Karpi armastatakse nii Euroopas, Aasias kui ka Ameerikas. Eriti lihte on seda tatraga täita ning lähedastega nautida!

Puhasta kala, eemalda lõpused, kuid pea võid külge jätta. Paksema kala puhul võiks teha mõlemasse külge sisselõiked, nii küpseb kala ühtlasemalt.

Maitsesta seest ja väljast soola ning musta pipraga.

Pruunista tatar õlis ja keeda poolpehmeks.

Haki sibulad, prae klaasjaks ja lisa tatrale. Sega juurde 2 sl hapukoort või majoneesi, maitsesta soola ja pipraga.

Aseta täidis kaladesse ja suru kõhupooled kergelt kokku. Küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit, vala peale ülejäänud hapukoor ja küpseta veel 15–25 minutit.

Sarnased retseptid

Pad Thai krevettidega

30min • Keskmine

Tuunikalaga riisipallid

40min • Keskmine
Demo Kaev
Rimi peakokk