Suvesalat suvikõrvitsa ja salatijuustuga
-
Küpsetusaeg: 35min
-
Lihtne
Koostisosad
-
Suvikõrvits400 g
-
Harissa2 tl
-
Mesi1 tl
-
Või2 g
-
Sool0.5 tl
-
Salatisegu65 g
-
Salatijuust150 g
-
Piparmünt1 dl
-
Rapsiõli1 spl
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Kuidas oleks ühe suviselt värske salatiga kuumal päeval? Selle suvikõrvitsast ja salatijuustust koosneva salati valmistamiseks kulub vähem kui 30 minutit. Suvikõrvitsat tuleb u 15 minutit ahjus grillida või röstida, kuid ülejäänud koostisained lihtsalt hakitakse, murtakse tükkideks ja segatakse omavahel. Pane salatile katteks peale maitsvat münti.
Lõika suvikõrvits umbes 1/2 cm paksusteks viiludeks. Sega kokku harissa-kaste, mesi ning või ja rapsiõli ning sega suvikõrvitsaga. Maitsesta soolaga ja grilli suvikõrvitsaid, kuni need hakkavad värvi omandama.
Kui kasutad ahju, siis sea see temperatuurile 225 °C. Aseta viilud küpsetuspaberiga kaetud plaadile. Rösti suvikõrvitsat ahjus keskmisel siinil u 15 minutit.
Pane suvikõrvits ja salat taldrikule. Murra juust tükkideks ja jaota salati peale laiali. Puista peale münti.