Suitsulõhe-peediterriin mädarõikaga

  • Küpsetusaeg: 8h
  • Keskmine
Suitsulõhe-peediterriin mädarõikaga

Koostisosad

  • Õli
     
  • Külmsuitsulõhe viilud
     400 g
  • Toorjuust maitsestamata
     400 g
  • Mädarõigas
     3 spl
  • Sidrun
     1 tk
  • Till
     1 dl
  • Keedetud peet
     200 g
  • Jõhvikad
      kaunistuseks
  • Sool
     
  • Pipar
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 15 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Efektse välimusega terriin kaunistab iga peolauda. Mida kauem terriin külmkapis seisab, seda purpursemaks värvib peet selle sisu.

Võta sobiv keeksivorm (pildil olev terriin on tehtud vormis suurusega 24 x 9 cm, kõrgus 7 cm) ja määri vormi sisepind hästi õhukese kihi rasvainega, et toidukile püsiks paremini paigal.
Kata vormi sisemus toidukilega nii, et otsad jäävad üle ääre.
Vooderda vormi põikisuunas ühe kihi lõheviiludega nii, et need on servadest veidi üksteise peal, vahesid sisse ei tohiks jääda.
Kui lõheviilud on liiga lühikesed, et ulatuda ühest vormi servast teiseni ja enamgi (st üle ääre jääv osa), kasuta lihtsalt kahte viilu. Lõheviilude otsad las jäävad üle vormi ääre rippu, need keerad lõpuks katteks peale.
Kreemi tegemiseks sega maitsestamata toorjuust mädarõika, riivitud sidrunikoore, tilli ja soola-pipraga.
Viiluta peedid hästi õhukesteks seibideks.
Jaga toorjuustukreem mõtteliselt kolmeks, peediviilud kaheks.
Tõsta kolmandik toorjuustust törtsudena lõheviiludele ja aja spaatliga ühtlaselt laiali.
Lao peale ühe kihina peediviilud.
Nüüd jälle toorjuustukreem ja sellele taas peediviilud.
Kõige peale las jääb kolmas toorjuustukiht.
Keera nüüd lõheviilud, mis jäid külgedelt üle rippuma, terriini peale. Kata terriin toidukilega.
Tõsta vähemalt neljaks tunniks, veel parem üle öö, külmkappi.
Serveerimiseks tõsta terriin vormist välja. Eemalda toidukile, kaunista pealt hakitud tilli ja jõhvikatega.
Lõika terava noaga viilud. Hoia terriini külmkapis.

Sarnased retseptid