Koostisosad
-
Fenkol1 tk
-
Kurk300 g
-
Redis200 g
-
Avokaado2 tk
-
Laim2 tk
-
Toorjuust150 g
-
Hapukoor1 g
-
Mädarõigas1 g
-
Vutimuna6 tk
-
Šalott sibul1 tk
-
Külmsuitsu lõhe300 g
-
Kalamari
-
Oliiviõli
-
Salat
-
Till
-
Sool
-
Pipar
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Suitsulõhest ja vutimunadest salati saab vormida pidulikuks ja kauniks jõulupärjaks.
Viiluta fenkol, redis ja kurk õhukesteks viiludeks
Tõsta viilutatud fenkol kaussi ja pigista peale ühe laimi mahl
Lisa soola ja jäta mõneks ajaks marineerima
Tükelda avokaado ja piserda ka see üle laimimahlaga
Sega toasoe toorjuust ühtlaseks ning lisa sinna mädarõigas, hapukoort, sool ja pipar
Keeda vutimunad, jahuta ja lõika pooleks
Lõika šalottsibul õhukesteks poolratasteks
Säti suuremale taldrikule veidi salatirohelist
Tõsta peale nõrutatud fenkol, šalottsibularattad, kurk ja redis
Lisa avokaado
Jaota toorjuustukreem lusikatäite kaupa laiali
Keera suitsulõheviilud rulli ja tõsta need taldrikule, lisa poolitatud vutimunad ja kalamari
Piserda koostisaineid oliiviõli ja soola ning pipraga
Kaunista värskete tilliokste ja kalamarjaga ning serveeri kohe