Soolakaramellipirukas

  • Küpsetusaeg: 6h
  • Keskmine
Soolakaramellipirukas
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

Kreem

  • Või Rimi
     115 g
  • Fariinsuhkur
     200 g
  • Vesi
     235 ml
  • Maisitärklis
     3 spl
  • Nisujahu
     2 spl
  • Sool
     0.5 tl
  • Piim Rimi
     400 ml
  • Munakollane
     3 tk
  • Vanilliekstrakt
     1 tl

Põhi

  • Küpsis Digestive
     250 g
  • Või Rimi
     125 g

Serveerimiseks

  • Vahukoor Rimi
     250 ml
  • Soolapähkel
      maitse järgi

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 8 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Purusta küpsised, suru küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (21–22 cm) põhja ja äärtesse. Aseta vorm külma.

Soolakaramellikreemi jaoks klopi munakollased väikeses kausis lahti ja tõsta kõrvale.

Sega keskmises potis omavahel maisitärklis, jahu ja sool. Lisa piim.

Sulata pannil keskmisel kuumusel või ja küpseta, kuni see hakkab pruunistuma.

Lisa suhkur ja lase veel umbes 5 minutit podiseda.

Nüüd lisa väga ettevaatlikult kuum vesi. See võib pritsida!

Ühenda suhkrusegu piima-jahuseguga. 

Lase keskmisel kuumusel keema minna

Sega pidevalt ja lase podiseda 10 minutit, kuni segu pakseneb. Tõsta tulelt. Lisa karamellisegu vähehaaval (esmalt vaid kolmandik) munakollasevahule, samal ajal pidevalt hoolega segades.

Vala munavahu-karamellisegu eraldi pannile ja lisa ülejäänud karamellisegu.

Lase mõni minut keeda. Tõsta tulelt ja lisa vanill.

Vala karamellisegu tahkunud küpsisepõhjale ja aseta vähemalt 3–4 tunniks külmkappi.

Eemalda kook vormist. Vahusta koor ning kata kook vahukoore ja soolapähklitega.

Sarnased retseptid

Vanillimaitseline koorekaramell

1h 30min • Keskmine
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Savoia küpsised

25min • Lihtne