Soolakaramellikommid

  • Küpsetusaeg: 1h
  • Keskmine
Soolakaramellikommid
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

  • Või
     200 g
  • Pruun suhkur
     500 g
  • Suhkrusiirup hele
     315 g
  • Meresool
     2 tl
  • Kondenspiim
     397 g
  • Vanilliekstrakt
     1 tk

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 64 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Kõikide soolakaramellifännide absoluutne lemmikkingitus! Need on ühtaegu soolased, magusad ja nii mõnusalt pehmed. Kommitegu sujub lihtsamalt, kui kasutad toidutermomeetrit. Nii võid kindel olla, et soolakaramell taheneb korralikult ja saad seda ilusti lõigata.

Vooderda umbes 33 x 23 cm vorm küpsetuspaberiga

Sulata suuremal pannil või

Sega keskmise suurusega kausis omavahel suhkur, siirup, ¾ tl soola ja kondenspiim

Kui või on täielikult sulanud, lisa pannile kõik ülejäänud koostisosad

Keera kuumus kõrgemaks ja lase segul keema tõusta

Kui see on juhtunud, alanda kuumust ja lase karamellisegul 20 minutit tasasel tulel keeda kuni see on saavutanud 118 kraadi, muutunud paksemaks ja on tumeda karamelli värvusega

Tõsta karamell tulelt, sega sisse vanill ja vala karamellisegu ettevalmistatud vormi

Lase umbes pool tundi jahtuda ja puista peale 1 tl meresoola

Jäta üle öö külma seisma

Järgmisel päeval lõika karamell tükkideks ja pakenda soovi korral paberisse

Säilita külmkapis!

Sarnased retseptid

Lihavõttepühade küpsised

1h 30min • Keskmine

Pizza wrap

25min • Lihtne

Florentiinid

35min • Keskmine

Maasika jogurtikook

30min • Keskmine