Karamelli flan mandariinidega

  • Küpsetusaeg: 50min
  • Keskmine

Klõpsates YouTube'i esita nupule, nõustute, et teie valitud RIMI retseptivideod laaditakse YouTube'ist ning kohalduvad YouTube'i privaatsusseaded ja privaatsuspoliitika.

Koostisosad

  • Vahukoor
     350 ml
  • Mandariinimahl
     50 ml
  • Muna
     4 tk
  • Suhkur
     125 g
  • Kaneelipulk
     1 tk
  • Nelk
     3 tk
  • Vürts
     3 tk
  • Mandariin
     2 tk
  • Suhkur
     120 g

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Kuumuta ahi pöördõhurežiimil 150 kraadini
Kuumuta pannil keskmisel temperatuuril 120 g suhkrut. Kui suhkur hakkab sulama, vähenda temperatuuri. Püüa suhkru segamist vältida, et takistada selle segunemist õhuga
Kalla karamelliseeritud suhkur võrdselt väikestesse koogivormidesse. Jälgi, et suhkur kataks kogu vormi põhjapinna

Koori mandariinid ja lisa koos kaneelipulga, nelgi, vürtspipra, suhkru ja vahukoorega kastrulisse. Kuumuta mandariini-vürtsisegu kuni keemiseni

Lase 10 minutit jahtuda, lisa mandariinimahl ja kuumuta uuesti

Klopi 4 muna kaussi. Lisa vähehaaval segades mandariini-vahukooresegu

Kurna segu läbi sõela ning kalla kurnatud segu ühtlaselt jaotades küpsetusvormidesse
Vormid aseta eraldi veevanni, lisa keev vesi. Jälgi, et flani(de) vorm(id) oleksid poolest saadik vees
Küpseta ahjus 20 minutit
Võta flannid välja ja jahuta 4 tundi
Enne serveerimist pane vorm kuuma vette, hoia veidi ja tõsta tagurpidi taldrikule

Sarnased retseptid

Peedi jõulutart

2h • Keeruline

Red Velvet kook

1h 15min • Keskmine

Piparkoogitrühvlid

45min • Lihtne