Šokolaadimuffinid kirssidega

  • Küpsetusaeg: 45min
  • Lihtne
Šokolaadimuffinid kirssidega

Koostisosad

Tainas

  • Jahu
     120 g
  • Kakao
     60 g
  • Küpsetuspulber
     1 tl
  • Sool
      näpuotsatäis
  • Õli
     120 ml
  • Suhkur
     160 g
  • Muna
     2 tk
  • Vanillisuhkur
     1 tl
  • Piim
     160 g

Kreem

  • Või
     200 g
  • Tuhksuhkur
     200 g
  • Kirsikompott
     3 spl
  • Hapukoor
     2 g
  • Punane toiduvärv
     5 tilka

Kaunistus

  • Kirsid
     12 tk

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 12 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Kuumuta ahi 180 °C-ni ning otsi muffinivorm

Tainas: Lisa suurde kaussi jahu, kakao, küpsetuspulber, vanillisuhkur ja sool

Klopi teises kausis korralikult läbi õli, suhkur ja munad

Lisa kuivainete segu vähehaaval munamassile, seejärel lisa veidi piima ja sega ühtlaseks massiks

Vala tainas muffinivormi (täida umbes ⅔ vormist, et lasta tainal kerkida)

Küpseta umbes 15 minutit või kuni tainas jääb puupulga külge kinni

Kreem: vahusta kausis toasoe või kohevaks vahuks

Lisa vähehaaval tuhksuhkur

Lisa kolm supilusikatäit kirsikompoti siirupit ja 5 tilka toiduvärvi

Sega kuni kreem muutub ühtlaseks värviks

Lisa hapukoor ja sega veelkord

Jahuta küpsetatud koogikesed

Määri koogikesed pealt kreemiga ja kaunista kirssidega

Sarnased retseptid

Peedi jõulutart

2h • Keeruline

Red Velvet kook

1h 15min • Keskmine

Jogurtimunad

4h • Keskmine