Šokolaadikook soolakaramelli ja pähklitega

  • Küpsetusaeg: 1h 30min
  • Lihtne
Šokolaadikook soolakaramelli ja pähklitega
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

Koogipõhi

  • Tume šokolaad
     200 g
  • Või
     200 g
  • Muna
     4 tk
  • Fariinsuhkur
     150 g
  • Nisujahu
     2 spl
  • Kreeka pähkel
     75 g

Soolakaramell

  • Fariinsuhkur
     150 g
  • Vahukoor Rimi
     50 ml
  • Või
     100 g
  • Meresool
     0.75 tl

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 10 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Sulata väikeses potis või koos šokolaadiga.

Sega juurde suhkur. Lase 15 minutit jahtuda.

Vahusta ükshaaval hulka munad, lõpuks sega sisse jahu ja hakitud pähklid.

Vala koogitainas 21–22 cm lahtikäivasse koogivormi, mis on vooderdatud küpsetuspaberiga. Küpseta 180 kraadi juures 20–25 minutit.

Soolakaramelli jaoks kuumuta väikeses potis omavahel fariinsuhkur ja koor.

Lase segul 2–3 minutit keeda. Tõsta tulelt ning sega hulka või ja sool.

Jahuta segu külmkapis, kuni see on veidi paksemaks läinud. Vala koogile katteks.

Lase koogil 1–2 tundi külmkapis seista. Seejärel eemalda vormist ja serveeri.

Sarnased retseptid

Vanillimaitseline koorekaramell

1h 30min • Keskmine
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Savoia küpsised

25min • Lihtne