Šokolaadikook peediga

  • Küpsetusaeg: 1h 30min
  • Keskmine
Šokolaadikook peediga

Koostisosad

  • Peet
     300 g
  • Oliiviõli
     150 ml
  • Vahtrasiirup
     150 ml
  • Šokolaad
     75 g
  • Muna
     3 tk
  • Speltajahu
     375 g
  • Küpsetuspulber
     2 tl
  • Kakaopulber
     5 spl
  • Sool
     1 näpuotsatäis
  • Kookoshelbed
     

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 12 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Küpseta peeti! Proovi põnevat šokolaadikooki, mille maitset tugevdab riivitud peet. Vahtrasiirup annab tagasihoidlikult magusa maitse, nii et tegu ei ole väga magusa koogiga kohvi kõrvale. Või asemel oliiviõli kasutades rikastad kooki kasulike rasvadega.

Kuumuta ahi 175 ° kraadini.

Määri koogivormi õliga ja puista üle riivitud kookosega.
Koori peet ja riivi peeneks, vaja on umbes 3 dl (12 portsjoni jaoks).
Soojenda madalal tulel potis õli ja vahtrasiirup või mesi.

Lisa väikesed šokolaaditükid. Sega šokolaadi sulamiseni.

Võta pliidilt ära. Lisa segades riivitud peet ning munad.

Sega kokku kõik kuivained, lisa segu peeditainasse ja sega läbi.

Kalla segu vormi. Küpseta ahjus 35 minutit, valmidust kontrolli puutikuga.

Pööra kook tagurpidi ja lase jahtuda.

Sarnased retseptid

Florentiinid

35min • Keskmine

Tomati bruschetta

30min • Keskmine

Köögivilja-timbaalid

1h • Keskmine
Hea teada

Teabe viimase 30 päeva jooksul kehtinud madalaima hinna kauasäilivate kaupade kohta leiate kodulehelt.