Koostisosad
-
Värske kala1.5 kg
-
Vesi1 l
-
TillMaitse järgi
-
PetersellMaitse järgi
-
SoolMaitse järgi
-
PiparMaitse järgi
-
Sibul4 tk
-
Varajane porgand2 tk
-
Varajane kartul8 tk
-
Suvikõrvits300 g
Serveerimiseks
-
Sibul
-
Till
-
Õunaäädikas
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Osta turult või kalurilt terve kala (näiteks ahven, koha või forell) ja fileeri see ise supi jaoks.
Supi puljong valmista peast, uimedest, selgroost ja nahast. Pane kõik need suurde potti külma veega keema.
Kui puljong keeb, korja vaht pealt ja jäta madalal kuumusel vaikselt podisema.
Rösti poolitatud sibulad ahjus kuldseks ja lisa puljongisse.
Lisa tilli- või petersellivarsi.
Kuumuta umbes pool tundi ja jäta siis pooleks tunniks seisma.
Seejärel kurna puljong läbi sõela.
Lõika kalafilee väikesteks tükkideks.
Keeda juurde kartul.
Terved porgandid ja pooleks lõigatud suvikõrvitsad rösti tervelt ahjus või grilli peal.
Lase jahtuda, lõika väikesteks tükkideks-ratasteks.
Lõika värsket sibulat ja tilli eraldi kaussi.
Serveerimiseks kuumuta puljong uuesti väiksemas kastrulis, maitsesta soola-pipra ja vähese õunaäädikaga, lisa ettevalmistatud köögiviljad ning viimasena kalatükid. Jaga kaussidesse ja puista peale tilli-sibulat.