Searibid ploomiglasuuriga

  • Küpsetusaeg: 1h 30min
  • Keskmine
Searibid ploomiglasuuriga
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

Ribid

  • Ribi
     500 g
  • Ploom
     200 g
  • Ingver
      2cm jupp
  • Palsamiäädikas
     0.5 dl
  • Sojakaste
     0.5 dl
  • Pruun suhkur
     4 spl
  • Fenkoliseemned
     1 tl
  • Tšillipulber
     0.5 tl
  • Sool
      maitse järgi
  • Pipar
      maitse järgi

Serveerimiseks

  • Seesamiseemned
     1 tl
  • Roheline sibul
      maitse järgi

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Need kergelt aasiapärase mekiga mahlased searibid sobivad hästi suupisteks ka suuremale seltskonnale. Keeda ribi pehmeks ning siis küpseta ahjus kuldpruuniks. Võid ribisid pruunistada ka grillil

Lõika ribid paari-kolme kaupa tükkideks. Poolita ploomid ja eemalda kivi. Koori ja tükelda ingver. Vala kõik koostisained potti ning keeda madalamapoolsel kuumusel kaane all umbes 1 tund, kuni ribi on pehme. Vajaduse korral lisa keemise ajal veidi vett.

Tõsta ribid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 180 kraadi juures umbes 20 minutit või kuni ribid on kenad kuldpruunid. Võid ribisid ka hoopis grillil pruunistada. Soovi korral suru keeduvedelik läbi sõela ja pintselda ribisid sellega küpsemise ajal.

Serveerimisel puista ribitükkidele hakitud sibulapealseid ning soovi korral seesamiseemneid ja ploomisektoreid. Juurde võid pakkuda kergelt soojendatud ploomikastet.

Sarnased retseptid

Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Jõululaua kiusatus

1h 20min • Lihtne

Safraniga churro’d

45min • Keeruline
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid