Röstitud noore porgandi ja lehtkapsa salat feta-jogurtikastmega

  • Küpsetusaeg: 40min
  • Lihtne
Röstitud noore porgandi ja lehtkapsa salat feta-jogurtikastmega
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

  • Porgand
     500 g
  • Juust Feta I Love Eco
     100 g
  • Maitsestamata jogurt Rimi
     150 g
  • Riivsai
     50 g
  • Küüslauk
     1 küüs (-nt)
  • Lehtkapsas
     200 g
  • Oliivõli
      praadimiseks
  • Sidrunimahl
      maitse järgi
  • Mesi
      veidi maitseks
  • Sool ja pipar
      maitse järgi

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 8 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Tükelda porgandid, piserda neile oliiviõli, tibake mett ning soola ja pipart.

Sega läbi, laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja rösti 200 kraadi juures umbes 25 minutit, kuni porgandid on pehmed.

Jahuta.

Pudista fetajuust kannmikserisse või purustajasse, lisa jogurt ja veidi sidrunimahla ning töötle kaste ühtlaseks.

Maitsesta soola ja pipraga.

Kuumuta pannil oliiviõli, lisa pannile väiksemaks rebitud lehtkapsas.

Prae kiirelt läbi, maitsesta soola-pipraga ning tõsta pannilt.

Kuumuta pannil veel veidi oliiviõli, lisa riivsai või Panko paneering ja prae see krõbedaks.

Lisa purustatud küüslauk ning sega kõik läbi.

Serveerimiseks säti vaagnale lehtkapsast, sinna peale tõsta röstitud porgandid, nirista jogurti-fetakastet ja puista peale krõbedat riivsaia või Pankot.

Viimistle tibakese sidrunimahla, oliiviõli, soola ja pipraga.

Serveeri kohe!

Sarnased retseptid

Ahjukartuli salat

1h • Lihtne
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja