Riisi-kodujuustukook õunamoosiga

  • Küpsetusaeg: 3h 20min
  • Keskmine
Riisi-kodujuustukook õunamoosiga
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

Põhi

  • Küpsised Digestive
     120 g
  • Või Rimi
     60 g

Täidis

  • Riis
     375 g
  • Kodujuust
     175 g
  • Vahukoor Rimi
     200 ml
  • Suhkur
     50 g
  • Vanillisuhkur
     2 tls
  • Toiduželatiin
     2 tls

Õunakaste

  • Õun
     3 tk
  • Suhkur
     50 g
  • Sidrunimahl
     2 spl
  • Kaneel
     1 tls

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 10 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Purusta küpsised ja sega sulavõiga.

Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (20 cm) põhja ning aseta vorm külma.

Sega omavahel keedetud ja jahutatud riis ning kodujuust. Lisa vahukoor, suhkur ja vanillisuhkur.

Vahusta kergelt läbi.

Lase želatiinil paar minutit 3 sl külmas vees paisuda ja sulata siis nõrgal kuumusel.

Vala želatiinisegu peene nirena teiste ainete hulka, samal ajal aeglaselt vahustades.

Sega kõik läbi ja vala täidis küpsisepõhjale.

Aseta kook vähemalt 3 tunniks külmkappi tarduma.

Samal ajal valmista õunakaste.

Selleks puhasta, koori ja tükelda õunad.

Vala potti koos suhkru ja vähese veega.

Lase umbes 15 minutit podiseda, kuni õunad on pehmed.

Jahuta ning püreesta kannmikseris.

Lõpuks sega sisse sidrunimahl ja kaneel.

Serveeri kooki õunakastmega, puistates veel kaneeli peale.

Sarnased retseptid

Rapuntsli patsid

1h • Keskmine

Snickersi batoonid

45min • Keskmine

Marjatiramisu

1h • Keskmine