Rapuntsli patsid

  • Küpsetusaeg: 1h
  • Keskmine
Rapuntsli patsid

Koostisosad

  • Nisujahu
     240 g
  • Maisijahu
     60 g
  • Küpsetuspulber
     3 tl
  • Sool
     1 tl
  • Või
     5 g
  • Singikuubikud
     25 g
  • Juust riivitud
     25 g
  • Täispiim
     225 ml

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 2 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Ole loominguline ja küpseta endale need lahedad patsiküpsised! Need näevad tõesti välja nagu patsid, aga õnneks ei maitse nagu patsid, vaid nagu maailma parimad küpsised!

Pane ahi 200°C peale sooja

Sega kausis jahu, maisijahu, küpsetuspulber ja sool

Näpi või sõrmedega jahuga kokku, kuni võitükid on hernesuurused. Sega sisse sink ja juust. Lisa piim ja sega taigen ühtlaseks

Puista tööpind jahuga üle ja pane sellele tainas. Puista pisut jahu ka taignale. Rulli taignarulliga taigen u 30 cm laiuseks ja 1 cm paksuseks ruuduks

Lõika ruut neljaks ja seejärel iga ruut 12 ribaks. Iga riba jääb u 15 cm pikkune

Nüüd põimi taignaribad kokku. Selleks võta kolm riba ja pigista nende ülemised otsad kokku. Võta parempoolne riba ja tõsta see üle keskmise nii, et need vahetavad omavahel kohad. Nüüd võta vasakpoolne riba ja tõsta see üle keskmise. Jätka samamoodi, kuni ribad on lõpuni põimitud. Pigista otsad omavahel kokku. Tee sama kõigi ribadega

Palu täiskasvanu endale ahju juurde appi. Pane palmikud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, jättes nende vahele piisava ruumi kerkimiseks. Küpseta, kuni taigen hakkab kuldpruuni jumet võtma, see võtab aega 8 kuni 10 minutit

Sarnased retseptid

Lihavõttepühade küpsised

1h 30min • Keskmine

Florentiinid

35min • Keskmine

Maasika jogurtikook

30min • Keskmine

Vastlakukkel

1h 7min • Lihtne