Puuviljadega täidetud ahjupart

  • Küpsetusaeg: 2h 15min
  • Keskmine
Puuviljadega täidetud ahjupart
Jörgen Kohal
Endine peakokk

Koostisosad

  • Part
     2 kg
  • Õun
     250 g
  • Kuivatatud aprikoos
     100 g
  • Kuivatatud must ploom
     100 g
  • Või
     30 g
  • Küüslauk
      maitse järgi
  • Sool
      maitse järgi
  • Pipar
      maitse järgi
  • Õli
     

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Puuviljadega täidetud ahjupart sobib suurepäraselt nii pidupäeva kui ka argipäeva toidulauale. Valmistamine võtab küll rohkesti aega, kuid tulemus on seda väärt!

Sügavkülmutatud part pane külmkappi sulama 2 päeva enne töötlemist.

Maitsesta lind soola, küüslaugu, pipra ja õli seguga. Seest ja väljast hõõru korralikult maitsed sisse, kui võimalik, siis ka naha alla.

Puhasta õunad ja lõika suupärasteks tükkideks. Haki aprikoosid ja mustad ploomid neljaks. Sega õunad, või, aprikoosid ja ploomid omavahel ning maitsesta soolaga.

Täida part ja seo jalad kinni, nii jääb part mahlasem. Lisa ahjuplaadile 400 ml vett ja küpseta ahjus 165 kraadi juures 2 tundi, vahepeal kastes. Soovi korral lisa vedelikule paar kaneelikoort.

Sarnased retseptid

Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid