Purune õunadessert vaniljejogurtiga

  • Küpsetusaeg: 45min
  • Keskmine
Purune õunadessert vaniljejogurtiga

Koostisosad

  • Kanzi õun
     4 tk
  • Suhkur
     100 g
  • Kuivatatud jõhvikad
     50 g
  • Jahu
     100 g
  • Mandlijahu
     50 g
  • Pruun suhkur
     50 g
  • Mandliekstrakt
     1 tl
  • Mandlilaastud
     50 g
  • Sool
     1 näpuotsatäis
  • Või
     100 g
  • Jogurt
     300 ml
  • Vaniljekaun
     1 tk
  • Mesi
     2 tl
  • Marjad (nt maasikad/vaarikad/mustikad)
     300 g
  • Tuhksuhkur
     2 tl

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 8 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Koori Kanzi õunad ja lõika need 1,5 cm kuubikuteks. Sega kuubikud 75 g suhkruga. Lase seista üks tund aeg-ajalt segades

Pane kuubikud sõelale ja lase neil nõrguda. Pane need tagasi kaussi ja sega jõhvikatega

Eelkuumuta ahi 180 °C-ni

Sega kausis ülejäänud suhkur, sh pruun suhkur,  jahu, mandlijahu ja mandliekstrakt 30 g mandlilaastude ja soolaga. Lisa väikseks tükeldatud külm või ja sega sõrmeotstega kuni tekib purutainas

Kata ahjuvormi põhi õunatäidisega. Kata see purutainaga ja puista peale ülejäänud mandlilaastud

Küpseta puru 25 min ahjus

Lõika vaniljekaun pikuti pooleks ja eemalda sellest seemned. Sega seemned ja mesi paksu jogurtiga

Serveeri õuna-purusegu vaniljejogurti ja puuviljadega. Puista üle tuhksuhkruga

Sarnased retseptid

Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Savoia küpsised

25min • Lihtne
Omamärgimaitsed
Rimi omamärgitoodete retseptid

Gluteenivaba leivapäts

1h 30min • Keskmine