Praetud riis seentega

  • Küpsetusaeg: 40min
  • Lihtne
Praetud riis seentega

Koostisosad

  • Riis
     1 Potitäis
  • Muna
     1 tk
  • Šampinjonid
     250 g
  • Hernes
     100 g
  • Mais
     100 g
  • Sibul
     1 tk
  • Murulauk
     50 g
  • Küüslauk
     4 küüs (-nt)
  • Pipar
     0.5 tl, valge
  • Sojakaste
     3 spl
  • Seesamiõli
     1 spl
  • Rapsiõli
     3 spl
  • Austrikaste
     1 spl

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Noorkokk Hugo Kaal teab maitsvat ja kiiret toitu, mida koolist koju jõudes valmistada – praetud riis seentega. Hea uudis on see, et sellest toidust saab söönuks terve pere.

Selle roa puhul on hea kasutada ära eelmise või üle-eelmise päeva keedetud riis. Praetud riis on eriti sobiv, kui soovid tühjendada külmikut või näed vaeva, mida külmkapis leiduvast kokku kokata. Ole loominguline ja lisa või vaheta koostisosasid enda soovidele vastavalt. Kui soovid lihaga versiooni, lisa lihtsalt endale meelepärane liha või kala. 

Keeda ja kurna riis (eriti hästi sobib ka paar päeva vana riis).
Sega eraldi kausis kokku kaste, kasutades sojat, seesamiõli ja austrikastet.
Prae (wok)panni ühel poolel hakitud sibul ja teisel poolel tee samal ajal valmis munapuder.
Lisa herned/mais ja hakitud seened.
Kui kõik on enam-vähem küpsenud, lisa riis ja hakitud roheline sibul/murulauk.
Lõpuks lisa kaste, prae, sega ja serveeri.

Sarnased retseptid

Katri Merisalu
Toitumisnõustaja
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja

Kanakarri Tikka Masala

4h 30min • Keskmine

Kihiline mereannitort

3h • Keskmine

Sushi

50min • Keskmine

Kartulipannkoogid

30min • Lihtne