Prae antrekoot

  • Küpsetusaeg: 35min
  • Lihtne
Prae antrekoot

Koostisosad

  • Antrekoot
     400 g
  • Sool
      maitse järgi
  • Pipar
      maitse järgi
  • Või Rimi
     1 spl
  • Õli
     1 spl

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Antrekooti praadida oskavad ju kõik. Või mis? Tegelikult on see arvatust veidi raskem ning parimate tulemuste saavutamiseks on vaja teha mõningaid ettevalmistusi. Seetõttu mõtlesime, et aitame sind antrekoodi praadimise lühijuhendiga. Ning eelista ikka Eesti liha.

Võta liha aegsasti külmikust välja, et see oleks toatemperatuuril. Otse külmkapist võetud lihatükk jahutab panni ega prae hästi.

Pühi liha majapidamispaberiga kuivaks ning maitsesta soola ja pipraga. Niimoodi imbub sool liha sisse ning annab ühtlasema ja tugevama maitse. Pärast praadimist võid lisada ka pipart, et oleks selgem värskelt jahvatatud pipra maitse.

Prae liha kõrgel kuumusel praepannil võis ja õlis. Prae 2–3 minutit või kuni liha on ka praadimata küljel mahlane. Pööra liha ja prae veel 2–3 minutit. Kasuta digitaalset termomeetrit ja mõõda temperatuuri. Temperatuurid: pooltoores 52–54 ˚C, poolküps: 58–68 ˚C, küps 70 ˚C.

Jäta liha mõneks minutiks seisma, et mahl ei voolaks lõikamisel lihast välja.

Sarnased retseptid

Katri Merisalu
Toitumisnõustaja
Demo Kaev
Rimi peakokk
Demo Kaev
Rimi peakokk

Vabariigi ahjupraad

5h • Keskmine

Seene-karri supp

40min • Lihtne

Ahjus küpsetatud põdraliha

12h 30min • Keskmine