Ploomikaste

  • Küpsetusaeg: 45min
  • Lihtne
Ploomikaste
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

  • Ploom
     1 kg
  • Sibul
     2 tk
  • Suhkur
     1 spl
  • Suitsutatud paprika pulber
     1 spl
  • Tüümian kuivatatud
     1 spl
  • Vürts
     4 tk
  • Nelk
     3 tk
  • Koriander jahvatatud
     1 tl
  • Sool
     1 spl
  • Veini äädikas
     0.75 dl

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 5 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Ploome ei pea alati magustoiduga seostama. See hapukasmagus kaste meenutab õige veidi ketšupit ja sobib hästi ka sarnastes olukordades rakendamiseks. Eriti maitsev lisand ahjukanale. Võid 15–30 minutit enne küpsemisaja lõppu kana kastmega ka kergelt pintseldada, nii saab see mõnusa lisamaitse ja pruunistub paremini.

Pese ploomid ja eemalda kivid
Lisa kõik koostisosad peale äädika ning kuumuta vaiksel tulel 30 minutit
Püreesta, lisa äädikas ja kuumuta veel 10 minutit
Vala steriliseeritud purkidesse ja säilita külmikus
Tarvita kuu-paari jooksul

Sarnased retseptid

Omamärgimaitsed
Rimi omamärgitoodete retseptid

Jääkommid

15min • Lihtne
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid