Piparkoogirull pohlade ja mascarpone’ga

  • Küpsetusaeg: 45min
  • Keskmine
Piparkoogirull pohlade ja mascarpone’ga

Koostisosad

Rull

  • Või
     1 spl
  • Kartulijahu
     100 g
  • Küpsetuspulber
     2 tl
  • Piparkoogimaitseaine
     4 tl
  • Muna
     4 tk
  • Suhkur
     200 g

Täidis

  • Mascarpone
     250 g
  • Pohlamoos
     200 g

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 12 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Rullikook ei pruugi olla see, mida enamik inimesi jõulukohvi kõrvale serveerib, aga see piparkoogivürtsi ja pohladega variant on uus lemmik, mis on tulnud, et jääda! Koogile määritav kreem on valmistatud mascarpone’st ja pohlamoosist ning see sobib mõnusalt kokku pehme tordi ja piparkoogivürtsiga. Nämma!
Kuumuta ahi 250 °C-ni.

Rull: aseta küpsetuspaber pikka 30x40 cm suurusesse ahjuvormi. Määri paber võiga.

Sega kartulijahu küpsetuspulbri ja piparkoogimaitseainega. Vahusta munad ja suhkur kohevaks. Sega jahusegu munasegusse.

Kalla segu ahjuvormi. Küpseta ahjus umbes 5 minutit.

Puista suhkur ühtlaselt koogile. Aseta küpsetuspaber ja rest ahjuvormi peale. Pööra terve kook ümber ja eemalda vorm. Eemalda ettevaatlikult küpsetuspaber. Lase koogil jahtuda.

Täidis: sega omavahel mascarpone ja moos. Määri segu ühtlaselt koogile. Rulli pikemast küljest paberi abil kokku. Säilita külmkapis või sügavkülmas.
Serveerimisel lõika viiludeks.

Sarnased retseptid

Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid