Piparkoogipõhjal mandariini-kohupiimakook

  • Küpsetusaeg: 1h
  • Keskmine
Piparkoogipõhjal mandariini-kohupiimakook

Koostisosad

Põhi

  • Eesti Pagari mee-mandariini piparkoogitaigen
     350 g

Täidis

  • Suhkur
     4 spl
  • 35% vahukoor
     2 dl
  • Vanilli-kohupiimapasta
     600 g
  • Želatiinilehed
     6 tk

Kate

  • Želatiinilehed
     3 tk
  • Siirupis mandariinilõigud
     315 g

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Jõuluhõngulisel piparkoogipõhjal mahlane kohupiimakook  saab värskuse mandariinidest. Tõeline jõuluaja hõrgutis!

Autor: Mari-Liis Ilover, Eesti Pagar

Rulli piparkoogitainas ligikaudu 3 mm paksuseks.

Tõsta küpsetuspaberiga kaetud u 24 cm lahtikäiva vormi põhjale.

Küpseta põhja 170 kraadi juures u 20 minutit, kuni tainas on läbi küpsenud. Tõsta ahjust välja.

Põhja jahtumise ajal valmista täidis. Vahusta koor suhkruga tugevapoolseks vahuks. Lisa kohupiimapasta. Vahusta veel mõni keerd, kuni segu on ühtlane.

Pane 6 želatiinilehte külma veega kaetult ligunema. Leota 5-10 minutit, kuni lehed on pehmed. Pigista želatiinilehed käe vahel kuivemaks, sulata väikeses potis madal kuumusel.

Lase paar minutit jahtuda. Tõsta želatiinisegu hulka 2-3 sl kohupiimatäidist ja sega läbi.  See on vajalik temperatuuride ühtlustamiseks ja želatiini paremaks segunemiseks ülejäänud täidisega.

Vala želatiini-kohupiimasegu ülejäänud täidise hulka ja sega täiesti ühtlaseks.

Vala täidis põhjale. Lase koogil tund aega külmas tarduda.

Nõruta mandariiniviilud siirupist. Lao mandariiniviilud kohupiimakattele. 

Pane 3 želatiinilehte külma veega kaetult ligunema. Leota 5-10 minutit, kuni lehed on pehmed.

Kuumuta väikeses potis mandariininektar. Pigista želatiinilehed käe vahel kuivaks, pane kuuma nektari hulka ja lase segades sulada.

Lase u 10 minutit jahtuda, kuni leige.  Vala mandariinidele.

Tõsta tort külma tagasi ja lase 4 tundi kuni üleöö tarduda. Enne serveerimist võta vormist välja.

Sarnased retseptid

Demo Kaev
Demo retseptid
Demo Kaev
Demo retseptid

Kanakoivad veinileemes

1h 30min • Keskmine