Peekoni-seenetäidisega kartulid

  • Küpsetusaeg: 1h 10min
  • Keskmine
Peekoni-seenetäidisega kartulid

Koostisosad

Peekoni-seenetäidisega kartulid

  • Kartul
     4 tk
  • Toorsuitsupeekon
     6 viil (-u)
  • Šampinjonid
     4 tk
  • Hapukoor
     2 spl
  • Sinep
     1 spl
  • Riivjuust
     4 g
  • Till
     1 g

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Koduselt ja turvaliselt maitsevad täidetud kartulid on parimad kohe soojalt, ahjust tulles. Samas saab neid suupistena ampsata ka jahtunult. Lõika külmkapis seisnud kartulipoolik väiksemateks tükkideks ja saadki ülimõnusad väikesed ampsud.

Täidetud kartulite tegemiseks on hea kasutada suuremaid mugulaid. Vali täitmiseks umbes peopesasuurused kartulid, mille kaal võiks jääda 200–250 grammi kanti. Kõige lihtsam on neid valida toidupoe lahtisest kartuliletist.

Olenevalt kasutatud kartulite suurusest võib juhtuda, et täidist jääb üle. Selle võid eraldi küpsetusvormis koos kartulipoolikutega ära küpsetada.

Tõsta pestud, aga koorimata kartulid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile või -vormi ja küpseta 210 kraadi juures 45–60 minutit.
Keera kartuleid vahepeal.
Kui kahvel läheb suuremat vastupanu osutamata kartulisse, ongi nad küpsed.
Tõsta ahjust ja jahuta veidi, et saaksid end kõrvetamata neid edasi käsitseda.
Samal ajal kui kartulid on ahjus, alusta täidise tegemist.
Lõika peekon väikesteks tükkideks, tükelda ka šampinjonid.
Kuumuta peekonitükke pannil, kuni rasv hakkab eralduma.
Lisa šampinjonitükid ja prae koos peekoniga 5 minutit.
Jäta ootele.
Poolita veidi jahtunud kartulid pikuti.
Kaabi kartulipoolikutest lusika abil sisu välja eraldi kaussi.
Jäta umbes 1 mm jagu kartulisisu sissepoole koore külge, nii on „lootsik“ tugevam.
Täidise jaoks läheb tarvis umbes pool kogu väljakaabitud kartuli kogusest, ülejäänu söö niisama ära või tee sellest midagi muud.
Tõsta tühjad kartulipoolikud ahjuplaadile.
Vajuta väljavõetud sisu kahvliga katki.
Sega hulka hapukoor, sinep ja pannilt peekoni-seenesegu.
Maitsesta soola ja pipraga.
Tõsta täidis tühjadesse kartulipoolikutesse.
Kartulikoored peavad kindlasti saama täis, võid tekitada peale ka väikese kuhjakese.
Puista kartulitele riivjuustu.
Küpseta täidetud kartulipoolikuid ahjus 200 kraadi juures 10–15 minutit, kuni juust on sulanud.

Sarnased retseptid

Katri Merisalu
Toitumisnõustaja
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja

Magusad mandlid

30min • Lihtne

Kookosküpsised

30min • Lihtne

Florentiinid

35min • Keskmine