Peakokkade kolmekäiguline õhtusöök - Pearoog röstitud part, bataadi ja apelsinikapsaga

  • Küpsetusaeg: 1h
  • Keskmine

Koostisosad

  • Terve part
     1 tk
  • Viie pipra segu
     10 g
  • Meresool
     10 g
  • Õli
     100 g
  • Bataat
     1 kg
  • Sibul Šalott
     300 g
  • Hapukapsas jõhvikatega
     900 g
  • Apelsin
     3 tk
  • Mandariin
     3 tk
  • Loorber
      3 vart
  • Tähtaniis
      tk
  • Kaneelikoor
     2 tk
  • Suhkur
     50 g
  • Vahtrasiirup
     100 g
  • Rosmariin
     1 punt (-i)

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Võta viiepipra segu, lisa sinna soola, õli ja vahtrasiirupit.

Võta part ja lõika sell rinnaku poole noaga risti salgud.

Lõika 1 apelsin ja 1 mandariin sektoriteks ja pista need koos loorberiga pardi sisse.

Määri part pealt maitseaine seguga kokku ja masseeri maitsed liha sisse.

Aseta part küpsetusnõusse ja pane ahju 180 kraadi juurde 1 tunniks.

Pane kapsas potti hauduma. Pigista juurde kahe apelsini mahl (kui on peenike riiv, siis koor ka) lisa õli, soola ja suhkrut, vahtrasiirupit,  tähtaniis ja kaneelipulgad. Hauta madalal kuumusel, kuni kapsas muutub klaasjaks.

Koori bataadid ja sibulad. Lõika mõlemast paksud viilud.

Aseta need kaussi, lisa pisut õli, soola ja musta pipart ning rebi juurde rosmariini oksi.

Sega läbi ja jäta ootele, kuni pardi küpsemisest on saanud tund. Siis võta part ahjust välja ja tõsta see hetkeks lõikelauale.

Aseta bataadid ja sibulad samale küpsetusnõule ja tõsta part nende otsa.

Pane uuesti ahju umbes 45 minutiks, kuni bataadid on pehmed. Valmis.

Sarnased retseptid

Demo Kaev
Rimi peakokk
Demo Kaev
Rimi peakokk

Kanakoivad veinileemes

1h 30min • Keskmine
Demo Kaev
Rimi peakokk