Pasta omatehtud tomatikastmega

  • Küpsetusaeg: 35min
  • Lihtne
Pasta omatehtud tomatikastmega

Koostisosad

Tomatikaste

  • Tomat
     1 kg
  • Paprika
     1 tk
  • Suvikõrvits
     100 g
  • Sibul
     1 tk
  • Küüslauk
     2 küüs (-nt)
  • Meresool
     1 näpuotsatäis
  • Suhkur
     1 tl
  • Pipar
     
  • Õli
     4 spl

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Tomatihooajal keedetud tomatikaste väärib kindlasti järele proovimist. See sobib ideaalselt pastaga, aga sellega võib täita ka suvikõrvitsalaevukesi ja küpsetada neid ahjus. Kui kaste hakkab eriliselt maitsema, siis hoidista seda ka talveks purkidesse.

Haki tomatid ja paprika kuubikuteks.
Riivi suvikõrvits jämeda riiviga.
Tükelda sibul ja küüslauk peenikeseks
Kuumuta mittenakkuvas potis õli, pane sinna hakitud sibul.
Lisa paari minuti pärast riivitud suvikõrvits.
Sega pidevalt ja kuumuta veel paar minutit.
Lisa potti ka tükeldatud paprika ja tomatid, samuti küüslauk ja teised maitseained.
Jäta tomatikaste madalale temperatuurile pooleks tunniks ilma kaaneta potis hauduma, et üleliigne vesi aurustuks.
Serveeri koos keedetud pastaga, puista peale parmesani ja soovi korral värsket basiilikut.

Sarnased retseptid

Dandan-nuudlid

45min • Keskmine