Paneeritud jõulukalkun

  • Küpsetusaeg: 45min
  • Keskmine
Paneeritud jõulukalkun

Koostisosad

  • Kalkuni rinnaliha
     1 kg
  • Magus sinep
     0.3 dl
  • Tuhksuhkur
     1 spl
  • Apelsin
      pool teelusikatäit
  • Munakollane
     1 tk
  • Leivapuru
     1.5 spl

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 8 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Keedetud kalkunirind on maitserikas jõulusingi asendaja. Kõige paremini sobib see paneerimiseks sinepi ja leivapuruga. Lõika jõulukalkun õhukesteks viiludeks ja naudi virdeleiva (vürtsleib) ja hea sinepiga.

Pane ahi kuumenema 225 °C-le. Pane ilma võrguta kalkun küpsetuspaberiga kaetud plaadile.

Sega kaussi kõik koostisosad (sh aplsini riivitud koor) peale 1/2 sl leivapuru (1 kg kalkuniliha kohta). Kata kalkun seguga. Piserda peale ülejäänud leivapuru.

Grilli kalkunit ahjus keskmisel siinil umbes 10 minutit. Võta välja ja lase jahtuda.

Sarnased retseptid

Demo Kaev
Rimi peakokk
Demo Kaev
Rimi peakokk

Kanakoivad veinileemes

1h 30min • Keskmine
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja