Õunapirukas

  • Küpsetusaeg: 1h 35min
  • Keskmine
Õunapirukas

Koostisosad

  • Kanzi õun
     4 tk
  • Või
     125 g
  • Muna
     3 tk
  • Tuhksuhkur
     125 g
  • Jahu
     150 g
  • Mandlijahu
     75 g
  • Vanillisuhkur
     2 tl
  • Küpsetuspulber
     10 g
  • Sool
     0.5 tl
  • Aprikoosimoos
     150 g

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 10 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Eelsoojenda ahi 160 C-ni

Koori Kanzi õunad, lõika need neljaks ja eemalda südamikud. Suru hambatikk läbi õunaveerandite kitsa poole. Viiluta õuna lai pool peaaegu hambatikuni, nii et õunaveerandid püsiksid kitsast servast endiselt koos. Eemalda hambatikk

Määri lahtikäiv koogivorm võiga

Vahusta mune 5 minutit tuhksuhkruga kuni moodustub helekollane kreem

Sõelu jahu koos mandlijahu, vanillisuhkru, küpsetuspulbri ja soolaga kaussi

Sega jahusegu ja sulatatud või spaatli abil munaseguga kuni tainas on paks ja sile. Vala tainas lahtikäivasse koogivormi

Suru õunaveerandid tainasse

Küpseta kooki 160 C-ni eelkuumutatud ahjus u 50 min kuni see on küpsenud ja kuldpruun. Lase 10 min jahtuda

Suru moos lusikaga läbi sõela. Kata piruka pind moosiga

Sarnased retseptid

Singi-juustukuklid

50min • Lihtne

Red Velvet kook

1h 15min • Keskmine