Õuna-spinatisalat ja soe kitsejuust

  • Küpsetusaeg: 30min
  • Lihtne
Õuna-spinatisalat ja soe kitsejuust

Koostisosad

  • Sidrun
     0.5 tk
  • Sibul
     1 tk
  • Kanzi õun
     1 tk
  • Kitsejuust
     200 g
  • Maheseedriseemned
     30 g
  • Peekoni kuubikud
     100 g
  • Sinep
     1 tl
  • Oliiviõli
     3 tl
  • Basiilik
     15 g
  • Idu
     160 g
  • Beebispinat
     100 g

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 2 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Eelsoojenda ahi 180 C-ni

Riivi poole sidruni koor ja pressi sidrunipoolest mahl välja

Lõika punane sibul õhukesteks ribadeks ja sega see lusikatäie sidrunimahlaga. Jäta 10 minutiks marineeruma

Lõika Kanzi õun õhukesteks viiludeks, aseta need kaussi, lisa lusikatäis sidrunimahla ja sega läbi

Lõika kitsejuust kuueks võrdseks tükiks. Aseta tükid lõigatud poolega ülespoole küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Aseta piiniapähklid nende ümber. Küpseta kitsejuustu ja piiniapähkleid 5 min ahjus

Prae peekonikuubikuid praepannil keskmisel kuumusel

Sega üks supilusikatäis sidrunimahla sinepi, pipra ja soolaga, seejärel lisa segule kloppimise ajal aeglaselt õli, kuni moodustub paks kaste. Lisa sidrunikoor

Nopi basiilikulehed ja hoia mõned ilusamad kaunisamiseks alles

Sega ülejäänud basiilik suures kausis läätsede, kastme ja spinatiga. Jaga salat kahele sügavale taldrikule ning lisa õunasektorid ja punane sibul. Kata peekoniga ja lisa sooja kitsejuustu tükid. Puista peale röstitud piiniapähkleid

Sarnased retseptid

Ahjukartuli salat

1h • Lihtne