Mundris kartulid köögiviljasalati ja lehtkapsapestoga

  • Küpsetusaeg: 55min
  • Lihtne
Mundris kartulid köögiviljasalati ja lehtkapsapestoga
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

Kartul

  • Kartul
     6 tk

Köögiviljasalat

  • Porgand
     1 tk
  • Kaalikas
     100 g
  • Kapsas punane
     100 g
  • Majonees
     4 spl
  • Maitsestamata jogurt
     2 g
  • Jõhvikad / pohlad
     6 tl
  • Lehtkapsas
     

Lehtkapsapesto

  • Kapsaleht
     3 viil (-u)
  • Petersell
     1 dl
  • Küüslauk
     1 küüs (-nt)
  • Parmesan riivitud
     4 g
  • Mandel
     0.75 dl
  • Sidrunimahl
     0.5 tk
  • Oliiviõli
     1 dl

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Need kartulid sobivad külluslikuma söömaaja kõrvalroaks, aga annavad välja ka iseseisva eine mõõdu. Kui asendad majoneesi ja jogurti taimsetega ning jätad pestosse parmesani lisamata, saad täistaimse eine!

Kartul: Küüri kartulid hoolikalt puhtaks ja torka noaotsaga ümberringi auguliseks

Küpseta 200-kraadises ahjus olenevalt suurusest 45 minutit kuni tund
Lõika valmis kartulitele koore sisse rist ja suru kuumakaitseks köögirätikut kasutades kartuli alumist osa kokku, nii et pehme sisu ülespoole kerkiks ja kartul pealt veidi avaneks

Köögiviljasalat: haki kapsas võimalikult õhukeselt ning riivi porgand ja kaalikas

Sega kastmeks kokku majonees ja jogurt ning maitsesta see 1–2 supilusikatäie pestoga

Pesto: eemalda lehtkapsalehtedelt suured rootsud ja küüslaugult koored. Pista kõik koostisained blenderisse ja töötle ühtlaseks. Vajaduse korral lisa veel veidi õli ja maitsesta täiendavalt

Serveerimine: tõsta igale kartulile suur ports salatit ja sellele omakorda veidi pestot
Kaunista jõhvikate või pohladega ja serveeri

Sarnased retseptid

Õuna purukook

2h 30min • Keskmine

Peedi jõulutart

2h • Keeruline

Kapsasupp

45min • Keskmine

Kukeseenekaste

5min • Keskmine