Mündine herne-püreesupp

  • Küpsetusaeg: 15min
  • Lihtne
Mündine herne-püreesupp
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

  • Sibul
     1 tk
  • Rapsiõli
     1 spl
  • Kanapuljong
     3 dl
  • Külmutatud herned
     200 g
  • Piparmünt
     0.5 peotäis (-t)
  • 35% koor
     0.5 dl
  • Sool
      maitse järgi
  • Must pipar
      maitse järgi
  • Krutoonid
     

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 2 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Kevadvärskusest pakatav piparmünt ja rohelised herned moodustavad suurepärase paari. Veidi koort kreemisuseks, krutoone krõbeduseks ning 15 minutiga ongi loodud kaunis ja maitsev taldrikutäis.

Haki sibul ja kuumuta pannil õlis läbipaistvaks, selleks kulub 5–7 minutit. Kuumuta puljong potis keema, lisa praetud sibul,  herned (ei ole tarvis eelnevalt sulatada) ja sidrunimahl. Keeda umbes 3 minutit, kuni herned on läbi kuumenenud. Lisa piparmünt, vala sekka koor ja püreesta supp. Kui tarvis, lisa soola.

Serveerimisel puista supile krõbedaid saiakrutoone ja musta pipart

Sarnased retseptid

Katri Merisalu
Toitumisnõustaja

Seene-karri supp

40min • Lihtne
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid