Matkajuhi suussulav lõkkeõun

  • Küpsetusaeg: 15min
  • Lihtne
Matkajuhi suussulav lõkkeõun

Koostisosad

  • Õun
     4 tk
  • Kreeka pähklid
     100 g
  • Mesi
     2 g
  • Kaneel
     1 tl
  • Karamellikaste
      Serveerimiseks

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Matkajuht Romet Vaino julgustab kõiki looduses rohkem aega veetma ja seal ka kokkama! Kogenud matkajuhina teab ta soovitada suussulavat magustoitu - lõkkeõun. Magusa suutäie valmistamine on imelihtne: leia endale lõkkease, valmista ette komponendid, viska õun lõkkesse ning hiljem serveeri karamellikastmega. Olles juba õues kokkamas, proovi ka grillvõileiba suitsupeekoniga >, mille Romet välja mõtles. Head õues kokkamist!

Eemalda õunasüdamik. Õunte sisse peaks jääma paras ava, kuhu saad lisada pähklite, mee ja kaneeli segu. Parimaks tooteks oleks Eesti õun

Purusta Kreeka pähklid

Lisa purustatud pähklitele mesi ja kaneel ning sega komponendid ühtlaseks massiks

Aseta pähkli, kaneeli ja mee segu õunte sees olevasse avasse

Kata õunad fooliumiga ning aseta lõkkesse. Ära aseta õunu otse leekidesse, vaid hõõguvatele sütele

Sõltuvalt õunte suurusest küpseta neid 5-7 minutit. Hea nipp, kuidas teada saada, kas õunad on valmis, on kontrollida nende pehmust aeg-ajalt puutokiga

Soovi korral serveeri lõkkeõuna vanilje- või karamellikastmega

Sarnased retseptid

Pizza wrap

25min • Lihtne

Tomatid želees

1h • Lihtne
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Borš

1h • Lihtne