Matkajuhi suussulav lõkkeõun

  • Küpsetusaeg: 15min
  • Lihtne
Matkajuhi suussulav lõkkeõun

Koostisosad

  • Õun
     4 tk
  • Kreeka pähklid
     100 g
  • Mesi
     2 g
  • Kaneel
     1 tl
  • Karamellikaste
      Serveerimiseks

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Matkajuht Romet Vaino julgustab kõiki looduses rohkem aega veetma ja seal ka kokkama! Kogenud matkajuhina teab ta soovitada suussulavat magustoitu - lõkkeõun. Magusa suutäie valmistamine on imelihtne: leia endale lõkkease, valmista ette komponendid, viska õun lõkkesse ning hiljem serveeri karamellikastmega. Olles juba õues kokkamas, proovi ka grillvõileiba suitsupeekoniga >, mille Romet välja mõtles. Head õues kokkamist!

Eemalda õunasüdamik. Õunte sisse peaks jääma paras ava, kuhu saad lisada pähklite, mee ja kaneeli segu. Parimaks tooteks oleks Eesti õun
Purusta Kreeka pähklid
Lisa purustatud pähklitele mesi ja kaneel ning sega komponendid ühtlaseks massiks
Aseta pähkli, kaneeli ja mee segu õunte sees olevasse avasse
Kata õunad fooliumiga ning aseta lõkkesse. Ära aseta õunu otse leekidesse, vaid hõõguvatele sütele
Sõltuvalt õunte suurusest küpseta neid 5-7 minutit. Hea nipp, kuidas teada saada, kas õunad on valmis, on kontrollida nende pehmust aeg-ajalt puutokiga
Soovi korral serveeri lõkkeõuna vanilje- või karamellikastmega

Sarnased retseptid

Õunapirukas

1h 35min • Keskmine

Jogurtimunad

4h • Keskmine