Matkajuhi grillvõileib suitsupeekoniga

  • Küpsetusaeg: 20min
  • Lihtne
Matkajuhi grillvõileib suitsupeekoniga

Koostisosad

Sibul

  • Sibul
     4 tk
  • Õunasiider Saku
      Praadimiseks, kuiv õunasiider
  • Või soolakristallide ja küüslauguga Saaremaa
     1.5 g

  • Leiburi leib
     8 viil (-u)
  • Või soolakristallide ja küüslauguga Saaremaa
     1.5 g
  • Juust Valio
      8 viilu
  • Sinep Põltsamaa
     4 g
  • Suitsupeekon Rakvere
      8 viilu

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Matkajuht Romet Vaino julgustab kõiki looduses rohkem aega veetma ja seal ka kokkama! Kogenud matkajuhina teab ta soovitada lihtsat ja maitsvat matkaeinet - peekoniga grillvõileib. Leia endale lõkkease, valmista komponendid lõkke kohal pannil ning mahlane grillvõileib ongi valmis. Valmista ka Rometi magustoit, milleks on suussulav lõkkeõun >. Head õues kokkamist!

Tükelda sibulad ning prae neid pannil soolakristallide ja küüslauguga või sees kuni sibulad on muutunud kuldpruuniks
Kui sibulad on kuldpruunid siis piserda neile peale maitse järgi kuiva õunasiidrit ning prae neid veel 3 minutit kuni siider on aurustunud
Prae pannil peekon
Aseta pannile soolakristallide ja küüslauguga või ning prae seal sees leivaviilud kuni need on mõlemalt poolt krõbedad
Aseta igale leivaviilule juust ning lase juustul sulada
Tõsta koos sulanud juustuga leivad pannilt
Määri igale leivaviilule õhuke kiht sinepit
Aseta pooltele leivaviiludele peekon koos praetud sibulaga
Tõsta peekoni ja praetud sibulaga leivaviilu peale omakorda teine leivaviil, et tekiks kahepoolne grillvõileib
Grillvõileiba võid veel maitsestada hakitud tilli, tüümiani, rohelise sibula või endale meelepärase maitserohelistega

Sarnased retseptid

Kapsasupp

45min • Keskmine