Mahlane veise röstbiif

  • Küpsetusaeg: 1h 30min
  • Keskmine
Mahlane veise röstbiif

Koostisosad

  • Liivimaa Lihaveise röstbiif
     1.75 kg
  • Sibul
     2 tk
  • Porgand
     2 tk
  • Varsseller
     2 tk
  • Küüslauk
     1 küüs (-nt)
  • Ürdid
      Punt erinevaid värskeid ürte (tüümian, rosmariin, loorber vms)
  • Oliivõli
     2 spl
  • Või
     1 g

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 8 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Hõrk ja suus-sulav Jamie Oliveri veise röstbiif, mille retsept on saadud Linnamäe Lihatööstuse´lt. 

Võta rullikeeratud ahjupraad ca 2 h enne tegutsemist külmikust välja. Nii küpseb liha ühtlasemalt, sest kuumus liigub lihas paremini
Maitsesta liha soola, pipra, rosmariini ja küüslauguga
Pane liha kuumale pannile ning pruunista terve tükk või-oliivõli segus
Viska pannile veel natukene võid, rosmariini ja mõned küüslaugu tükid, lase hetke maitsestuda
Tükelda köögiviljad ja aseta ahjupanni põhja koos järelejäänud ürtidega, vala peale veidi oliivõli
Tõsta liha ahjuplaadile köögiviljade peale ja pane eelsoojendatud ahju 175 C juurde kuni sisetemperatuur tõuseb 50 C-ni. (See juhtub 45min -1h jooksul) Selleks on vaja termomeetrit, mis lükatakse liha sisse, täpselt keskele
Kui termomeeter näitab 50 C, võta liha ahjust välja ja pane sooja kohta 10-15 minutiks fooliumi ja rätiku alla puhkama
Kuni liha puhkab võid soovi korral köögivilju pruunikaks edasi röstida. Jälgi, et nad ära ei kõrbeks, vajadusel lisa pannile ca 100ml vett
Ahjulihale sobib lisandiks ka veiniäädika ja suhkruga marineeritud punane sibul

Sarnased retseptid

Peedi jõulutart

2h • Keeruline