Lõuna-India stiilis kanakarri

  • Küpsetusaeg: 45min
  • Keskmine
Lõuna-India stiilis kanakarri

Koostisosad

Kanakarri

  • Kana rinnafilee
     500 g
  • Sibul
     200 g
  • Ingver
     70 g
  • Küüslauk
     70 g
  • Tomat
     200 g
  • Tšillipulber
     15 g
  • Kurkum
     15 g
  • Jahvatatud koriander
     15 g
  • Jahvatatud vürtsköömned
     15 g
  • Peen söögisool
     15 g
  • Toiduõli
     200 g
  • Kookospiim
     100 ml

Indiapärane riis hernestega

  • Basmatiriis
     300 g
  • Hernes, külmutatud
     100 g
  • Toiduõli
     50 g
  • Peen söögisool
      Maitse järgi
  • Köömned
     10 g

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

India maitsete lainele kutsub sel korral restoran Chakra peakoka Venkat Indla poolt meisterdatud roog. Seda Lõuna-Indiast pärit kanakarrit soovitame nautida koos indiapärase riisi ja hernestega või miks mitte niisama koos naani leivaga. 

Koori ja viiluta sibulad.
Aseta praepann keskmise kuumusega pliidile ja vala pannile veidi õli. Kui õli on piisavalt kuum, lisa pannile sibulad ning prae pidevalt segades kuldpruuniks.
Seejärel lisa purustatud ingver ja küüslauk ja prae segades mõni sekund, kuni ingver ja küüslauk kergelt klaasjaks muutuvad. Lisa ka ülejäänud maitseained ja küpseta mõni minut.
Püreesta tomatid koos koorega ning lisa pannile. Küpseta, kuni õli enam pinnale ei tõuse.
Lõika kana rinnafilee keskmise suurusega tükkideks, vajadusel loputa, kuivata ja lisa pannile.
Lisa maitse järgi soola.
Küpseta, kuni kana maitsestub vürtsidega, seejärel lisa 100 ml vett. Hauta veel pisut, kuni kanaliha tundub küps. Lõpuks lisa pannile kookospiim, sega läbi, ja toit ongi valmis.
Loputa riis ning leota toasoojas vees 30 minutit.
Kuumuta keedunõu põhjas 10 ml õli ja lisa köömned.
Kui köömned särisema hakkavad, lisa 380 ml vett.
Kui vesi on keema tõusnud, lisa leotatud riis ja 10 g soola.
Keeda kõrgel kuumusel 5 minutit, kuni riis on paisunud ja pinnale tõusevad vaid mullid.
Nüüd lisa riisile rohelised herned. Reguleeri kuumus võimalikult madalaks ja kata keedunõu kaanega. Kolme minuti pärast on toit valmis serveerimiseks.

Sarnased retseptid

Dandan-nuudlid

45min • Keskmine

Kõrvitsakarri

45min • Lihtne

Kanakarri Tikka Masala

4h 30min • Keskmine
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja