Lõkkelõhe tartarkastme ja köögiviljasalatiga

  • Küpsetusaeg: 1h
  • Keskmine
Lõkkelõhe tartarkastme ja köögiviljasalatiga

Koostisosad

Lõhe

  • Lõhe
     1
  • Sool
     1 tl
  • Pipar
     1 tl
  • Suhkur
     1 tl

Tartarkaste

  • Kreeka jogurt
     200 g
  • Majonees
     100 g
  • Sidrun
     1
  • Oliiviõli
     2 spl
  • Marineeritud kurk
     2 tükk
  • Kapparid
     8 tükki
  • Sibul
     1 tükk
  • Sool
      maitse järgi
  • Pipar
      maitse järgi

Salat

  • Porgand
     3 tk
  • Kirsstomat
     6 tükki
  • Redis
     4 tükki
  • Paprika
     1 tk
  • Sibul
     1 tk
  • Tüümian
     2 oksa
  • Oliiviõli
     4 spl
  • Sidrunimahl
     1 pool sidrunit
  • Sool
      maitse järgi
  • Pipar
      maitse järgi

Praadimiseks

  • Leib
     4 viilu
  • Kirsstomat
     1 pakk
  • Kapparid
     16 tk
  • Või
     4 spl
  • Oliiviõli
     2 spl

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Miks mitte minna kevadele poolele teele vastu ning võtta ette üks mõnus kokkamine värskes õhus. Just seda tegime ka meie – pakkisime vajalikud vahendid kaasa ning käisime meisterkokk Ivariga mere ääres lõkkelõhe küpsetamas. Tuleb tunnistada, et lõkke lõhn toob kevade südamesse küll!

Kinnita luudeta lõhe/forelli filee puidust naeltega plangule.
Maitsesta soola, suhkru ja pipraga.
Aseta plank lõkke lähedusse nii, et leek jääks umbes 10 cm kaugusele.
Kala on valmis, kui hakkab valkjat rasva näha olema.
Tartarkaste: Riivi sidrunikoor ning haki kurk, sibul ja kapparid peeneks. Sega kõik koostisosad omavahel kokku.
Köögiviljasalat: Lõika kõikidest köögiviljadest õhukesed viilud. Sega köögiviljad maitseainete, tüümiani, oliivõli ja sidrunimahlaga.
Pannil: Sulata kuumal pannil või, lisa õli. Aseta pannile esimesena kirsstomatid ja prae kuumal pannil umbes 3 minutit. Lisa pooleks lõigatud suured kapparid ning leivaviilud. Kõik on valmis kui leib on mõlemalt poolt röstitud.

Sarnased retseptid