Lihtne hapukoorekook

  • Küpsetusaeg: 1h 30min
  • Keskmine
Lihtne hapukoorekook
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

Koostis

  • Nisujahu
     300 g
  • Küpsetuspulber
     1 tls
  • Suhkur
     85 g
  • Sool
     0.25 tls
  • Või
     200 g
  • Muna
     1 tk

Täidis

  • Muna
     6 tk
  • Hapukoor
     1 kg
  • Vanillisuhkur
     1 tls
  • Kartulitärklis
     3.5 tls

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 10 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Seda mõnusa mekiga lihtsat kooki teeme kodus juba aastaid, sest aeg-ajalt tuleb isu peale.

Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, sool ja suhkur. Lisa tükeldatud külm või ja lahtilöödud muna. Haki noaga segamini ja sõtku kätega kenaks tainapalliks. Rulli tainas jahusel laual lahti. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja tõsta tainas plaadile (u 35 x 25 cm). Pane umbes tunniks ajaks külmkappi.

Eralda munakollased munavalgetest. Vahusta munakollased tärklise, vanillisuhkru ja suhkruga. Sega hapukoor õrnalt juurde. Vahusta teises kausis munavalged tugevaks vahuks ja lisa ülejäänud täidise hulka. Sega kõik korralikult läbi ja kalla põhjale.

Küpseta 180-kraadises ahjus 45–60 minutit, kuni kook on pealt helekollane ja vormi liigutades vaid veidi võdiseb. Kui tundub, et kook hakkab pealt liiga kiiresti pruuniks minema, alanda natuke kuumust.

Sarnased retseptid

Rapuntsli patsid

1h • Keskmine

Snickersi batoonid

45min • Keskmine

Marjatiramisu

1h • Keskmine