Lihtne grillmarinaad papaiaga

  • Küpsetusaeg: 30min
  • Keskmine
Lihtne grillmarinaad papaiaga

Koostisosad

Koostisosad

  • Seakaelakarbonaad
     2 kg
  • Sibul
     1 tk
  • Papaia
     200 g
  • Õunasiidriäädikas
     1 spl
  • Küüslauk
     1 küüs (-nt)

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 10 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Kuidas muuta lihtne sibula-küüslaugu marinaad tõeliseks maitseelamuseks? Meisterkokk Ivari Vokk kasutab oma marinaadi retseptis lihapehmendajaks papaiat. Kusjuures tööstuslikult kasutatav lihapehmendaja ongi tegelikult kuivatatud ja jahvatatud papaia. 

 

Hea šašlõki jaoks soovitab Ivari oma liha ise lõigata ning teha seda lihaskiuga risti. Lisaks peaks liha enne grillimist seisma toatemperatuuril.

 

Tükelda sealiha ca 4x4 cm kuubikuteks ja aseta kaussi.
Lõika sibul õhukesteks ketasteks.
Tükelda papaia väikesteks kuubikuteks.
Purusta küüslauk.
Maitsesta soola ja pipraga.
Seejärel masseeri tugevalt sibul, papaia ja maitseained lihasse ning marineeri liha minimaalselt 30 minutit.
Lükka liha vardasse ja grilli sütel tavapäraselt.
Serveeri koos salatiga.

Sarnased retseptid

Grillitud kuldmerikoger

20min • Keskmine