Lihavõttepühade küpsised

  • Küpsetusaeg: 1h 30min
  • Keskmine
Lihavõttepühade küpsised

Koostisosad

Taigen

  • Mandlid
     120 g
  • Tuhksuhkur
     100 g
  • Maisijahu
     3 g
  • Või
     200 g
  • Munad
     4 tk
  • Nisujahu
     150 g
  • Sidrun
     4 tk

Kreem

  • Sidrunimahl
     50 ml
  • Laimimahl
     50 ml
  • Laim
     2 tk
  • Suhkur
     80 g

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 12 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Valmista lihavõttepühade küpsised ise ja naudi! 

Kreem: sega 50 g tuhksuhkrut, 120 g võid, 2 munakollast, nisujahu, 2 sidruni riivitud koort kokku ja kuumuta vesivannil. Kuumuta kuni kreem pakseneb, aeg-ajalt segades, et see nõude külgedele kinni ei jääks. Jahuta kreem külmkapis.

Küpsised: jahvata mandlid koos poole tuhksuhkruga blenderis kuni pulbri moodustumiseni, lisa maisijahu, jahvata kõik.

Lisa 80 g pehmet võid, sega läbi, lisa ükshaaval munakollased, sidrunikoor ja jahu. Tainas sõtkutakse ühtlaseks massiks. Jaga 2/3 ja 1/3 osaks, lase 30 min külmkapis seista

Küpseta 2/3 taignast küpsisepõhjad, rulli lahti ja suru ringideks, küpseta 180 kraadi juures ca 20-25 minutit.

1/3 kasutata ülemise küpsiste kihi jaoks, rulli need lahti ja pigista väiksema läbimõõduga ringikesed, pigista keskele auk, küpseta 180 kraadi juures umbes 12-15 min.

Kui küpsised ja kreem on jahtunud, pane need kokku: pane põhjale ilma auguta küpsis, kleebi auguga küpsis kreemiga, täida auk sidrunikreemiga. Puista üle tuhksuhkruga.

Sarnased retseptid

Jogurtimunad

4h • Keskmine

Vaarikarullid

2h • Lihtne

Singi-juustukuklid

50min • Lihtne