Lihavõttepühade juustukook

  • Küpsetusaeg: 1h 15min
  • Lihtne
Lihavõttepühade juustukook

Koostisosad

  • Liivataigen
     220 g
  • Rimi maitsestamata jogurt
     400 g
  • toorjuust Mascarpone
     500 g
  • sidrun
     1
  • suhkur
     210 g
  • želatiin
     12 g
  • Rimi tume šokolaad 85%
     50 g
  • Rimi valge šokolaad
     50
  • Rimi mini vahukommid
     100 g
  • Rimi mandlid šokolaadis
     200 g

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 8 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Lihtne juustukook, mida hea külaliste tuleku puhul lihavõttepühadel lauale panna.

Kuumutage ahi 190 °C-ni.
Laotage liivatainas koogivormi sisse ja küpsetage 12–15 minutit, jahutage.
Samal ajal segage kokku toorjuust ja jogurt.
Segage suhkru sisse esmalt sidrunikoor, seejärel lisage suhkur toorjuustukreemile.
Tõstke 2 spl kreemi eraldi nõusse ja pange külmikusse – see jääb kaunistamiseks.
Paisutage želatiini sidrunimahlas 3–5 minutit. Kuumutage želatiini, et see täielikult sulaks.
Lisage kreemile.
Seejärel segage kreemi hulka ka kaunistused ja vahukommid.
Tõstke kreem jahtunud koogipõhjale ja asetage see külmikusse, et kreem saaks hanguda.
Serveerimiseks määrige koogi välispinnale kreemi ja kaunistage šokolaadimandlitega.

Sarnased retseptid

Jogurtimunad

4h • Keskmine
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja

Lihavõttepühade küpsised

1h 30min • Keskmine