Lasanje baklažaani ja ricottaga

  • Küpsetusaeg: 1h 15min
  • Keskmine
Lasanje baklažaani ja ricottaga

Koostisosad

Lasanje

  • Baklažaan
     2 tk
  • Sool
      maitse järgi
  • Paprika
     2 tk
  • Pipar
      maitse järgi
  • Oliiviõli
     1 spl
  • Punane sibul
     1 tk
  • Konservtomatid
     390 g
  • Rosmariin
     2 tl
  • Veiniäädikas
     1 spl
  • Lasanjeplaadid
     200 g
  • Ricotta juust
     250 g

Salat

  • Aedoad
     380 g
  • Tomat
     4 tk
  • Punane sibul
     1 tk
  • Basiilik
     0.5 punt (-i)
  • Õli
     1 tl
  • Veiniäädikas
     1 tl
  • Sool
      maitse järgi
  • Pipar
     1 maitse järgi

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Kuumutage ahi 250 °C-ni.
Lõigake baklažaan 1 cm viiludeks, soolake ja jätke umbes 10 minutiks toatemperatuuril seisma. Lõigake paprika väikesteks tükkideks.
Kuivatage baklažaaniviilud majapidamispaberiga. Segage kokku paprika, baklažaan ja oliiviõli. Puistake peale pipart. Asetage köögivili ahjuplaadile ja küpsetage umbes 20 min, kuni see tõmbub kaunilt pruunikaks. Võtke köögivili ahjust välja ja alandage kuumust 225 °C-ni.
Koorige ja hakkige sibul, seejärel praadige kergelt potis. Lisage hakitud konservtomat ja rosmariin. Maitsestage soola ja pipraga. Lisage äädikas.
Lasanjekihid: pange küpsetusvormi põhja veidi kastet, laotage peale lasanjeplaadid ja köögivili ning valage peale tomatikaste. Kõige peale pange ricotta. Küpsetage ahju keskosas ligikaudu 25 min (kuni lasanjeplaadid on pehmed).

Salati valmistamiseks nõrutage oad. Seejärel hakkige tomat ja sibul. Segage kõik kokku ning lisage basiilik, õli ja äädikas. Maitsestage soola ja pipraga.

Sarnased retseptid

Dandan-nuudlid

45min • Keskmine
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja