Küpsetatud tuunikala anšoovisekreemiga

  • Küpsetusaeg: 45min
  • Keskmine
Küpsetatud tuunikala anšoovisekreemiga

Koostisosad

  • Kartul
     900 g
  • Türgi uba
     150 g
  • Muna
     2 tk
  • Valge tuunikala
     560 g

Anšoovisekreem

  • Prantsuse sinep
     1 spl
  • Mesi
     1 tl
  • Õunaäädikas
     1 spl
  • Hapukoor
     2 dl
  • Anšoovis
     52 g
  • Sool
      maitse järgi
  • Pipar
      maitse järgi
  • Punane sibul
     1 tk
  • Kirsstomatid
     250 g

Serveerimiseks

  • Mustad oliivid
     1 dl

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Naudi tuunikala koos maitsva anšoovisekreemi, keedetud kartulite, poolitatud munade ja krõmpsuvate aedubadega. Lõpetuseks säti peale mõned mustad oliivid ja toit on valmis.

Sulata tuunikala.

Harja kartulid puhtaks, loputa ja keeda soolases vees.

Aja vesi kastrulis ubade ja munade jaoks keema. Kärbi ubade otsad ja keeda oad pehmeks ning tõsta need veest välja. Keeda seejärel mune samas vees 9 minutit. Jahuta mune külmas vees.

Anšoovisekreem: Sega sinep (eelistatult Dijoni) mee, äädika ja hapukoorega. Haki anšoovised ja sega hulka. Maitsesta soola ja pipraga.

Koori ja viiluta sibul õhukesteks viiludeks. Poolita tomatid.

Sega oad, sibul ja tomatid anšoovisekreemiga.

Koori ja lõika munad neljaks sektoriks.

Maitsesta tuunikala soola ja pipraga ning küpseta seda kiiresti praepannil vastavalt pakendil toodud õpetusele. Lõika tuunikala viiludeks ja serveeri kartuli, kreemi, ubade, oliivide ja munaga.

Sarnased retseptid

Demo Kaev
Rimi peakokk

Räimed

10min • Lihtne
Demo Kaev
Rimi peakokk

Puuplangul grillitud haug

40min • Keskmine

Sushi

50min • Keskmine

Lõhepasta

30min • Keskmine
Hea teada

Teabe viimase 30 päeva jooksul kehtinud madalaima hinna kauasäilivate kaupade kohta leiate kodulehelt.