Kreemjas õuna-riisipuder

  • Küpsetusaeg: 1h
  • Lihtne
Kreemjas õuna-riisipuder
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

Puder:

  • Pudruriis
     100 g
  • Vesi
     700 ml
  • Kaerajook
     300 ml
  • Suhkur
     2 spl
  • Sool
     0.25 tl
  • Vanillisuhkur
     2 tl

Serveerimiseks:

  • Kaerakreem vahustamiseks
     200 ml
  • Õun
     3 tk
  • Suhkur
     4 spl
  • Kaneel
     1 tl
  • Sidrunimahl
     2 tl

Hinda retsepti Aitäh hindamast!

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Mõnusalt lihtne ja õunane riisipuder maitseb tänu kaeravahukoorele eriti hõrgult

Pese riis külma vee all puhtaks

Keeda veekeetjas vesi, et saada vesi kiiremini keema. Vala vesi potti ja kuumuta keemiseni

Lisa riis ja lase umbes 10 minutit podiseda
Lisa kaerapiim, suhkur ja sool
Luba veel 20 minutit podiseda kuni riis on paisunud. Sega aeg-ajalt
Samal ajal valmista õunasegu
Tükelda õunad ja tõsta koos teiste koostisosadega teise potti
Lase õunasegul 10–15 minutit tasasel tulel podiseda kuni õunad on pehmed
Lase jahtuda
Vahusta kaerakoor tugevaks vahuks
Serveeri putru koos õunasegu ja vahustatud koorega

Sarnased retseptid

Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid
Omamärgimaitsed
Rimi omamärgitoodete retseptid

Jääkommid

15min • Lihtne
Omamärgimaitsed
Rimi omamärgitoodete retseptid

Safraniga churro’d

45min • Keeruline
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Savoia küpsised

25min • Lihtne
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid