Kreemjas õuna-riisipuder

  • Küpsetusaeg: 1h
  • Lihtne
Kreemjas õuna-riisipuder
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

Puder:

  • Pudruriis
     100 g
  • Vesi
     700 ml
  • Kaerajook
     300 ml
  • Suhkur
     2 g
  • Sool
     0.25 tl
  • Vanillisuhkur
     2 tl

Serveerimiseks:

  • Kaerakreem vahustamiseks
     200 ml
  • Õun
     3 tk
  • Suhkur
     4 g
  • Kaneel
     1 tl
  • Sidrunimahl
     2 tl

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Mõnusalt lihtne ja õunane riisipuder maitseb tänu kaeravahukoorele eriti hõrgult

Pese riis külma vee all puhtaks

Keeda veekeetjas vesi, et saada vesi kiiremini keema. Vala vesi potti ja kuumuta keemiseni

Lisa riis ja lase umbes 10 minutit podiseda

Lisa kaerapiim, suhkur ja sool

Luba veel 20 minutit podiseda kuni riis on paisunud. Sega aeg-ajalt

Samal ajal valmista õunasegu

Tükelda õunad ja tõsta koos teiste koostisosadega teise potti

Lase õunasegul 10–15 minutit tasasel tulel podiseda kuni õunad on pehmed

Lase jahtuda

Vahusta kaerakoor tugevaks vahuks

Serveeri putru koos õunasegu ja vahustatud koorega

Sarnased retseptid

Õunakaste

2h • Lihtne

Küpsisetort

35min • Lihtne

Pizza wrap

25min • Lihtne

Õuna chutney / Õunatšatni

1h 40min • Lihtne

Vanaema õunakook

45min • Lihtne