Kreemjas kodujuustukook kakao ja maapähklivõiga

  • Küpsetusaeg: 4h 45min
  • Keskmine
Kreemjas kodujuustukook kakao ja maapähklivõiga
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

Põhi

  • Maapähklivõie
     2 spl
  • Tatrajahu
     50 g
  • India pähkel
     50 g
  • Kookoshelbed
     20 g
  • Mesi
     1 spl

Kate 1

  • Kodujuust Rimi
     500 g
  • Kreeka jogurt
     400 g
  • Mesi
     3 spl
  • Toorkakao
     2 spl
  • Želatiin
     2.5 tl
  • Vesi
     3 spl

Kate 2

  • Kreeka jogurt
     250 g
  • Maapähklivõie
     1 spl
  • Mesi
     1 tl

Kaunistamiseks

  • Granaatõun
     1 tk

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 8 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Kas oled kunagi proovinud kodujuustukooki kakao ja maapähklivõiga? Soolakas maapähklivõi sobib magusa koogiga eriliselt hästi kokku ning soovitame seda kohe kindlasti proovida.

Magustoidu valmistamiseks tuleb Sul esmalt teha koogipõhi ning seejärel kaks katet, mis käivad koogi peal. Kui koogipõhi on külmkapis juba tahenenud, siis lisa sellele esimene kate ning aseta kook tagasi külmkappi ning lase sellel umbes 3-4h taheneda. 

Lõppviimistluseks määri koogile teine kate peale ning kaunista granaatõunaseemnetega.

Põhja valmistamiseks purusta köögikombainis pähklid. India pähkli asemel võid kasutada ka maapähkleid.

Sega omavahel tatrajahu, kookoshelbed, pähklid, pähklivõi ja mesi.

Lisa 1–2 sl vett ja sega kõik ühtlaseks massiks.

Segu peaks jääma niisuguse tekstuuriga, et saad selle koogivormi põhja suruda. Vajaduse korral lisa veel vett.

Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (21–22 cm) põhja ja aseta vorm külma.

Sega omavahel kodujuust ja jogurt. Eelista rasvasemat kodujuustu.

Lisa vedel mesi (tahke mesi sulata väikese poti sees nõrgal kuumusel ja lase täielikult jahtuda) ning kakao.

Lase želatiinil külmas vees paisuda ja sulata siis veevannil.

Jahuta mõni minut ning vala peene joana kodujuustusegu hulka, samal ajal segades.

Lase koogil 3–4 tundi külmkapis tahkuda.

Eemalda kook vormist ning määri katteks peale pähklivõi-, jogurti- ja meesegu.

Kaunista granaatõunaseemnetega.

Sarnased retseptid

Rabarberi-plaadikook

1h • Keskmine

Rabarberi-mandlikook

1h 40min • Keskmine

Rabarberi-maasikasalsa

25min • Keskmine

Peedi jõulutart

2h • Keeruline

Õunapirukas

1h 35min • Keskmine

Red Velvet kook

1h 15min • Keskmine